29 Aralık 2017 Cuma

2018'de Denizcilik Piyasası ve Nice Mutlu Yıllara

Normalde uzun ve analizlere dayalı bir yazı ile sizlere bu yıl için veda etmeyi düşünürken fark ettim ki maalesef analizlerimiz oldukça kırılgan. Çünkü, geçmiş yılların tersine bu yıl piyasalardaki en önemli etken sadece ve sadece dünya genelindeki politik gelişmeler olacak.

Gerçek şu ki, politik gelişmeler pozitif giderse tüm sektörlerde belki bir kaç market hariç bu yıl başından itibaren toparlanmalar başlayacak ve hızını ikinci yarıda arttırarak 2019 yılında tersanelerde yeni inşaalarda yoğunlaşmalar dahi görebileceğiz. Dünya genelinde büyük bankalar bu konulardaki hazırlıklarını yavaştan da olsa yapmaya başladılar.

Fakat bu durum küçük hesaplar yapan ve iyi yönetilemeyen firmaların sıkıntılarının düzeleceğini göstermiyor. Bu firmalar ya borçlarını arttırmaya ya da kapanmaya devam edecekler.

Her ne olursa olsun, OKT Denizcilik olarak dünya üzerindeki broker ortaklarımız ve tersanelerimiz ile 2018 yılının güzel bir yıl olacağını düşünüyoruz. Müşterilerimizin yaşayabilecekleri sıkıntılar üzerine alternatifler geliştirebileceğimizi düşünüyor ve çözümlerimizin sıkıntılarınıza ya da günlük operasyonlara önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

Her yıl olduğu gibi aşağıdaki çalışma alanlarımızla ilgili her zaman tarafımızla temasa geçebilir, gerektiğinde revize edilmiş Şirket Profilimizi isteyebilirsiniz.
  • Yurtdışı ve Yurtiçi Tersane Temsilciliği
  • Brokerlık Faaliyetleri (Yeni İnşa / Gemi Alım & Satım / Hurdaya Ayırma
  • Araştırma & Danışmanlık Faaliyetleri
2018 yılında dünya üzerinde her türlü politik ve ekonomik kaygıdan uzak bir ticari istikrarın oluşması temennisiyle yeni yılınızı en içten dileklerimizle kutluyor, aileniz, çalışanlarınız ve iş arkadaşlarınız ile birlikte tüm ülkemize mutlu, güzel, sağlıklı ve hayırlı bir yıl diliyoruz.

Saygılarımızla,

Osman Kaya TURAN
Genel Müdür


OKT SHIPPING & TRADING LTD.

Şemsettin Günaltay Cad. Köseoğlu İş Merkezi Kat:4
No: 152/20 Kazasker - Kadıköy ISTANBUL TURKEY

T +90 216 356 22 82F +90 216 356 22 84
M +90 530 415 14 12
W www.oktshipping.com (Under Construction)

E oktshipping@gmail.com (Only for delivery problems)

E repair@oktshipping.com – Turkish & Worldwide Yard Representation
E nb@oktshipping.com - Newbuildings
E snp@oktshipping.com – Sale and Purchase
E research@oktshipping.com – Research and Marine Consultancy

REPRESENTATIVES (TurkIsh & Worldwıde Shıpyards)
SHIPBROKERS (NB / SalE & Purchase / Demolıtıon)
RESEARCH & MARINE CONSULTANTS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder