23 Mart 2012 Cuma

Gemi İnşa Sanayi Arama Konferansı İzlenimleri

Basından da takip ettiğiniz üzere İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın organizasyonu ile Türk Gemi İnşa Sanayi Arama Konferansı 17-19 Mart tarihleri arasında Antalya’da yapıldı.
Konferans, gerek Sn. Metin Kalkavan başkanlığındaki DTO yöneticilerinin, gerekse Sn. Murat Kıran başkanlığındaki Gisbir yönetimi ve Tersane temsilcilerimizin özverili ve değerli katılımlarıyla gerçekleşti.
Ayrıca başta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndaki değerli bürokratlarımız olmak üzere diğer bakanlıklara ve kamu kuruluşlarına ait temsilciler ve bürokratlarımız, basın mensupları, üniversitelerimizin, klas kuruluşlarımızın ve sektörümüzün temsilcileri değerli katılımlarıyla büyük destek verdiler.
Öncelikle bu güzel organizasyonu başarılı şekilde icra eden Sn. Metin Kalkavan olmak üzere bütün emeği geçenlere sektörümüz ve kendi adıma teşekkürü bir borç bilirim.
Davetliler arasında Sn. Murat Kıran başkanlığındaki Gisbir’in başarılı heyetiyle, tersanelerimiz ve sektör temsilcilerimizle birlikte katıldığım bana gore oldukça değerli sonuçlar getireceğine inandığım bu konferansa ait izlenimlerimi sizlerle kısa da olsa paylaşmak isterim.

  • Bana göre en önemli sonuç; sektörün tüm temsilcileriyle birlik ve beraberlik anlamında sektörün geleceği için en güzel örneği sergileyebileceklerini göstermesidir.
  • Tüm Katılımcılar, konferans esnasındaki aktif katılımlarıyla sektöre verdikleri önemi vurgulamış oldular. 
  • Genel olarak, sektörün var ve güçlü olmasının öneminin ve yollarının üzerinde durulduğu bu konferansta konular sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar orada bulunulan tüm zaman azami kullanılarak ortak şekilde irdelendi.
  • Toplantının yazılı sonuçları Sn. Doç Dr. Oğuz Babüroğlu ve ekibi tarafından yazılı hale getirileceği ve sonrasında yakın tarihte devam mahiyetinde tekrar bir toplantı organize edileceği ve karara bağlanacağı için burada ele almanın bu aşamada doğru olmayacağına inanıyorum.
  • Konferansta zaman dahilinde sektördeki bütün paydaşlar tarafından büyük bir dürüstlükle öz eleştiriler yaparak, zayıf yanlarımız, tehlikeler, güçlü yanlarımız ve fırsatlar sektörümüzün tüm yönleriyle 2023 yılının Türkiye’sinde güçlü bir şekilde yer alabilmesi için tespit edildi ve uygulanacak stratejiler, misyon ve vizyonu üzerine çalışmalar yapıldı.
  • Konferansta her katılımcının görüşleri açık ve rahat şekilde ele alınarak herhangi bir ayrım yapılmaksızın dinlendi ve en önemlisi dikkate alındı.
  • Ayrıca yine sektör paydaşlarımızın katılımının daha da arttırılması yolunda dahi konular, öneriler ve çözüm yolları incelendi.
  • Geleneksel bir yazı olmaması için burada tüm katılımcıların adlarını yazamıyorum ancak kendi adıma tekrar tüm katılımcılara sektörümüze verdikleri değerli katkılar için teşekkür ediyorum. Değerli katkılar ve görüşler alındı ve gerçekten insanüstü çabalar ve katılım sergilendi.
  • Bir kez daha bu sektörde yer almanın haklı gururunu hissettiğim bu toplantıda sektörümüzün gerekli hususlar gerçekleştirildiğinde başarılı bir ivme kazanacağına gönülden inanıyorum.
  • Şüphesiz başta devletimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızın bu sektöre desteklerine belki de CUmhuriyet tarihinde en çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde, sektörümüzün öneminin yapılacak bu ve benzeri çalışmalar ile ülkemiz genelinde gerçek anlamda anlaşılacağına ve sektörün hak ettiği desteği alacağına içten inanıyorum. Işimiz şüphesiz kolay olmayacak ancak bu birlik ve beraberlik ruhu her türlü engeli aşmaya yeterli olacaktır.
  • Toplantıda da ifade edildiği üzere Türk gemi inşa sektörü bir marka olmalı ve ülkemizin geleceğini şekillendirmede önemli bir güç olarak gelecekte de güçlü şekilde yer almalıdır.
  • Bu konuda tüm paydaşlarımızdan gereken destek ve pozitif katkı mevcut olup, bu destek ve katkının güçlü bir şekilde bu tür toplantılar dahilinde çıkan kararlar ile organize edilerek, gereken çalışmaların hızlı şekilde gerçekleştirilmesi elzemdir.

2 yorum:

  1. Çok başarılı bir paylaşım olmuş Hurda hurdacı firması olarak başarılarınızın devamını ve yazılarınızın devamını bekleriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yeni yazılar için iletişim adresimize mail atarsanız yeni yazılar için e-mail listemize eklenebilirsiniz.

      Sil